Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Smart Casty

MagcikWarrior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Dzisiaj się dowiedziałęm od goscia w grze że heal jest dla noobów i nie pisze się ss na 2k elo bo tam ludzie używają mapy.

Ale powiedział mi też że jeśli nie używam smart castów to napewno nie mam elo 1000+. Tutaj moje pytanie. Co to są smart casty?

Opublikowano

Grając ze smart castami nie wyświetla Ci się zasięg skilla, tylko od razu leci.

W przypadku Ahri jak chcesz kulke puścić to najpierw klikasz Q i potem w miejsce gdzie ma strzelić. Na smart castach od razu leci w strone kursora, tak jak flash.

Można je ustawić w opcjach.

Opublikowano

Smartcast powoduje, że umiejętność zostaje rzucona natychmiast po wciśnięciu przycisku umiejętności - bez potrzeby klikania myszą.

Oszczędza to jakieś ułamki sekund. Dla mnie nie robi to różnicy bo i tak mam słaby czas reakcji i wolę dokładnie przymierzyć się do rzucenia skilla.

Edit - SS pisze się zawsze: nawet na 2k elo

I nie ma summonerki dla noobów - są dla trolli owszem, ale nie dla noobów.

Heal to część gry tak samo jak np. ignite - jeżeli mu się nie podoba to niech nie używa.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Heal nie dla noobow, dla ad carry dobry i na high elo. Ss na high elo nie pisza zazwyczaj, bo znaja sie w koncu ile osob ma powiedzmy elo 2400? Na tsa od razu z nimi wbijaja

Opublikowano

no tak ale jednak nie sa tak konieczne ja na vladzie mam na Q i tyle wystarcza ale jednak na E i W sa atuomatyczne tylko ulta nie bo by tylko przeszkadzaly :P

co do heala to jest wrecz bardzo dobry a ten kto ci to pisal to zapewne jakis lamus udajacy koxa ;)

Opublikowano

Heal jest dobry dla AD Carry na bocie . Na wyższym elo nie pisze się SS tylko pinguje crtl + ppm ( można też dopisac np miss mid).

Co do smart castów to nie są aż tak bardzo potrzebne , jest to poprostu lekkie ułatwienie a jeżeli masz wprawe w szybkim używaniu skilli taki smartcast tylko ci przeszkadza

Opublikowano

Od siebie dodam ze przydają się one na postaciach takich jak malzahar gdzie musisz użyć 4 skili w bardzo krotkim odstepie czasow aby twoje combo bylo poprawne.

ngu2w9.jpg

Opublikowano

A jak te smartcasty ustawić?

Shift + litera odpowiadająca za skilla. Zamiast naciskać Q i celować, naciskasz Shift + Q i wyrzuca skilla tam, gdzie masz kursor myszy.

7m9a.png

Opublikowano

shift + Q --> Q

shift + W --> W

shift + E --> E

shift + R --> R

shiift + D --> D

shift + F --> F

ja dotychczas mialem ustawione tylko na D i F ale do vlada zmienilem jeszcze na Q ;p

Opublikowano

Chłopie jeżeli chcesz coś w tej grze osiągnąć to musisz przejść na smartcast :) wiem, że ciężko się przyzwyczaić, bo sam miałem z tym problem, ale tydzień gry i w pełni ogarniasz co i jak :) wcale nie gra się ciężej, tylko po prostu nie jesteś przyzwyczajony, a to dwie różne sprawy :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Właśnie chciałem napisać, że smart casty to shift + skill, a dowiedziałem się jeszcze, że można to zmienić w opcjach :D

BTW o wiele lepiej się tak gra, ze zmianą w opcjach, dzięki ;p

jeśli zapytasz co to daje to odpowiem - po prostu szybciej używasz skilli co daje Ci np przewage w combo

Opublikowano

A nie lepiej ustawić w przypisaniu klawiszy po naciśnięciu esc? Tam to się nazywa bodajże inteligentne użycie umiejętności. O wiele poręczniej i łatwiej ;) Nie musisz trzymać żadnego Shifta wtedy i wgl.

nf5l38.jpg
Opublikowano

Ja gram na smart castach od 4 dni i jestem bardzo zadowolony. Wydaje się że to tylko setne sekundy, ale czasami są one bardzo potrzebne. Ja po pierwszym dniu się do tego przyzwyczaiłem. Gra się wiele lepiej więc wam też polecam.

RWRuaWtfX19ldXdfX18xMDhfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX182X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...